Wednesday, 26 September 2012

Tukar Windows . :)


Free Windows Upgrade



Assalamualaikum dan salam sejahtera.Entry kali ini aku nak share dengan korang cara nak tukar versi Windows 7 korang ke versi lain."versi windows" tu merujuk kepada windows 7 starter,home,professional,ultimate.

Dengan cara ini korang boleh tukar win7 kepada professional,home dan 
ultimate dan jugak sebaliknya.Tetapi korang tak boleh tukar dari ultimate kepada versi lain.


Ok jom :D

1. Tekan butang start,gambar logo windows kat bawah tu.Kemudian type :Windows Anytime Upgrade


kemudian click dekat windows anytime upgrade dalam result yang kelur.

note : windows anytime upgrade tidak terdapat di dalam win7 ultimate.

2. Seterusnya akan keluar lebih kurang macam ni :



Click : Enter an upgrade key

Seterusnya akan keluar kotak suruh korang masukkan upgrade key.
Mana nak cari?Jangan risau aku dah sediakan nya!

Upgrade Key :


Windows® 7 Ultimate Product Key:
342DG-6YJR8-X92GV-V7DCV-P4K27 <<--works

Windows® 7 Professional Product Key:
YKHFT-KW986-GK4PY-FDWYH-7TP9F
VTDC3-WM7HP-XMPMX-K4YQ2-WYGJ8
32KD2-K9CTF-M3DJT-4J3WC-733WD
6RQ9V-6GCG4-8WV2H-966GF-DQ4DW

Windows® 7 Home Premium Product Key:
7JQWQ-K6KWQ-BJD6C-K3YVH-DVQJG

Windows 7 Premium Product Key:
7JQWQ-K6KWQ-BJD6C-K3YVH-DVQJG
RHPQ2-RMFJH-74XYM-BH4JX-XM76F
2QDBX-9T8HR-2QWT6-HCQ XJ-9YQTR
6RBBT-F8VPQ-QCPVQ-KHR B8-RMV82
C6MHH-TRRPT-74TDC- FHRMV-XB88W
27GBM-Y4QQC-JKHXW-D 9W83-FJQKD
38GRR-KMG3D-BTP99-TC9G4 -BBDJJ


Rujuk gambar :


3. Lepas dah masukkan product key ni tekan Next dan sampai habis.kemudian laptop/pc korang akan restart.
Tunggu sampai dia restart dan korang akan login ke dalam windows baru!

Extra : Ada yang tanya soalan barang2 akan hilang hilang ke bila dah buat ni?
Jawapan dia TIDAK.
Upgrade ni tidak menganggu files dan software korang.Jangan risau :)

Ok sampai sini saja Assalamualaikum.
 
credit to : hacker Malaysia 

No comments:

Post a Comment